Kesärenkaiden vaihtoaika

Kesärenkaiden vaihtamisen kanssa ei kannata pitää kiirettä, sillä sää voi hyvin yllättää autoilijan vielä pitkälle kevääseen asti. Kesärenkaat voi vaihtaa aikaisintaan 1.3. huomioiden kuitenkin ajo-olosuhteet ja yöpakkasten vaikutuksen.

Suositeltavaa olisi pitkittää kesärenkaille siirtymistä ajankohtaan, jolloin yöpakkasista ei ole enää vaaraa. Laki velvoittaa vaihtamaan kesärenkaat alle maaliskuun loppuun mennessä tai viimeistään toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina.

Kesärenkailla saa lain mukaan ajaa 1.12. saakka, jolloin Suomessa alkaa talvirengaspakko. Poikkeuksellisissa sääolosuhteissa laki sallii kesärenkailla ajon myös tästä pidempään.

Kesärenkaiden kunto kannattaa tarkistaa jo hyvissä ajoin ennen niiden vaihtamista. Huomioitavia asioita ovat mm. renkaiden urasyvyydet ja ilmanpaineet. Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin kannattaakin varautua kunnollisilla ja turvallisilla renkailla, sillä hyvät renkaat ovat halpa henkivakuutus sinulle ja perheellesi sekä muille liikenteessä oleville.